logo

Sem-aha ondersteunt je bij het ontwikkelen van je visuele identiteit en het maken van keuzes binnen het digitale landschap, om je doelen en dromen te realiseren.

+32 (0)473 40 43 40 atijd-welkom@sem-aha.com

De invloed van kleur op aankoopbeslissingen

HomeEcommerceDe invloed van kleur op aankoopbeslissingen
Tools en tips sem-aha: Workshop kleuren kiezen bij Color Navigator

De invloed van kleur op aankoopbeslissingen

Kleuren trekken de aandacht. Onderzoek toont aan dat kleur een belangrijke rol speelt bij aankoopbeslissingen. Geschat wordt dat kleur maar liefst 85% van deze beslissingen beïnvloedt. Dit benadrukt het cruciale belang van doordacht kleurgebruik voor bedrijven.

Color Navigator – iVisual

Luc Van Renterghem adviseerde en consulteerde reeds talrijke nationale en internationale bedrijven rond kleur in de meest uiteenlopende sectoren. Hij is de uitvinder van het ‘kleurpsychologisch denken’ en bestudeert al meer dan 50 jaar hoe kleur in onze hersenen wordt verwerkt. Verschillende kleuren en verschillende kleurintensiteiten wekken andere emoties op. Hij bestudeerde ook het kleinste verschil van kleurperceptie bij verschillende mensen. Het was het begin van zijn onderzoek naar kleur clusteren.

“Kleur en kleuremotie zijn wetenschap. Iedere kleur heeft een eigen “Color Passport” met al zijn eigenschappen, waardoor het begrijpen van kleur, werken met kleur of het communiceren van kleur een nieuwe dimensie krijgt. “

Enkele jaren geleden volgde ik een specialisatie in kleuren bij ColorNavigator (nu iVisual) om meer inzicht te krijgen in het wetenschappelijk onderzoek naar kleuren en emotie. Zij hebben een uitgebreid systeem ontwikkeld om kleuren in te delen in verschillende categorieën:

Cultuur: Het systeem omvat diverse culturele invloeden, zoals universeel, natuurlijk noord, levendig zuid, gedempt oost, natuurlijk levendig en natuurlijk gedempt.
Stijl: Kleuren worden geclassificeerd als primair of gevoelig, stads of puur, afhankelijk van de stijl die ze vertegenwoordigen.
Type: Hierbij worden kleuren ingedeeld als neutraal, discreet, energetisch, basis en traditioneel, afhankelijk van het type uitstraling dat ze hebben.

Door bewust gebruik te maken van kleur in hun branding en marketing, kunnen bedrijven een diepere impact hebben op hun doelgroep.

Meer info kan je vinden op hun website >>

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.